Blog in the classroom

Via Interdependent Thoughts werd ik gewezen op een experiment met weblogs in de klas. Je kunt de opzet en bevindingen van Elmine Wijnia daar lezen. De weblog van de klas zelf (Havo 4 wiskunde) geeft vooral in de reacties goed aan waar de moeilijkheden liggen.
Haar conclusie spreekt me zeer aan en past bij mijn posting over Transformatie in het Hoger Onderwijs:

“To me that is the biggest challenge the educational system faces in the next few years. Schools are not dealing with the way teenagers learn. They are taught by people that grew up and finished their education before the internet era. Lots of teachers still lack the skills to teach current teenagers in the way they are familiar with and can understand. Loads of information is coming to them via the internet and everything they do is through the screen: the learning, the reading, downloading and listening to music, writing, designing and most importantly: communicating with the world. And if everything teenagers do is through the screen, why then is there so little taught through the screen??? It’s time for a change, it’s time to blog! (or to use wiki’s or whatever you prefer as long as it’s screen wise)”

De lijst van bronnen over weblogs e.d. is indrukwekkend en zeer de moeite waard!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This