Select Page

Audio en video via het internet

DavideonBron: SURF
In januari is de publicatie ‘Davideon, een wereld in beeld en geluid’ verschenen. Het handboek bevat onder andere persoonlijke reflecties van docenten op hun ervaringen binnen het SURF pnderwijsvernieuwingsproject Davideon. In de publicatie zijn ook uitgebreide cursusbeschrijvingen en een onderwijskundige beschouwing over de mogelijkheden van audio en video via het internet opgenomen.
Het Davideon-project, een samenwerkingsverband van de opleidingen geschiedenis, journalistiek en mediastudies aan de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Amsterdam en Windesheim Zwolle, maakt sinds twee jaar via streaming media gebruik van collecties uit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De belangrijkste doelstelling van het
Davideon-project is te experimenteren met nieuwe onderwijsvormen. Het project heeft als doel de resultaten te delen met andere docenten. Begin februari 2005 wordt bovendien de geheel vernieuwde website van Davideon gelanceerd. Een voorproefje van wat daar te zien en te horen is (vereist Windows Media Player).
Meer informatie over Davideon is te vinden op de SURF-website:
http://www.surf.nl/davideon

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This