Select Page

Yahoo versus Google

Ik kwam een onderszoek tegen met betrekking tot brand experience and brand design. In dit onderzoek blijkt dat Google een betere user-experience geeft dan Yahoo. Dit zegt niet alles over de search-resultaten maar de experience die de ‘zoeker’ heeft met de beide merken. Het gaat er vooral dat je een merk bent en dat er gebruikersgemak is. De bezoekers van searchengines vinden Google een sterker merk en makkelijker in het gebruik. Daardoor denken ze bij voorbaat al dat de resultaten beter zijn bij Google. Zelfs als in het onderzoek de resultaten van Yahoo (die slechter waren) aan Google worden toegedicht dan nog scoort Goolge hoger in de beleving van de onderzochten!
Google vs Yahoo (.pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This