Viral Marketing

Tipping_point
Bij het bekijken van de weblog van Dutchcowboys kwam ik het begrip viral marketing tegen. Volgens Jeroen de Bakker van Qi wil viral marketing marketing zeggen:
“….dat de communicatieboodschap zich zelf verspreidt. Dus in tegenstelling tot ‘vroeger’ zorgt niet media, maar de boodschap zelf voor het bereiken van de consument.”
Hij onderscheidt branded virals, viral content en viral pr. In een artikel in Emerce gaat hij dieper op dit fenomeen in en adviseert hij ons te experimenteren met viral marketing.
Een belangrijk boek in dit kader is The Tipping Point van Malcolm Gladwell volgens Jeroen de Bakker. Dit boek gaat over epidemie vorming toegepast op producten en diensten. Marcel Knotter is het boek ook aan het lezen en noemt het boek in zijn posting over het fenomeen ‘Wat is Cool’

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Igor

  Beste Hans,
  Is een prachtig boek. Oud maar nog zeer actueel. Zegt een hoop over de visie van Gladwell!!
  Als je interesse hebt in viral: het beste boek van de afgelopen jaren is Unleashing the ideavirus van Seth Godin. Zie: http://www.sethgodin.com/sg/
  Firebrands, Building Brand Loyalty in the Internet Age (Michael Moon) is ook een absolute aanrader! Verkijgbaar op Amazon.com
  Veel leesplezier!
  Cheers
  Igor

  Antwoord
 2. Hans

  Hi Igor, leuk kennis te maken 😉
  Bedankt voor je update. Ik duik daar vrijdag meteen eens in.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This