Select Page

Transformatie in het Hoger Onderwijs

Innovatium_2005
15 maart a.s. is in het Evoluon in Eindhoven de jaarlijkse conferentie van de Digitale Universiteit: DU Innovatium 2005. De titel is veelzeggend: De kunst van het loslaten. Met als ondertitel: Over ICT en de transformatie van het hoger onderwijs. Op Innovatium 2005 ervaren deelnemers wat transformatie kan betekenen voor het hoger onderwijs. Getransformeerd onderwijs is flexibel, haalt de beroepspraktijk of het onderzoek binnen in het onderwijs en maakt effectief gebruik van ICT. Het betekent het loslaten van klassieke onderwijsmodellen, van organisatievormen, van ingesleten werkpatronen. Transformatie is een veranderingsproces dat soms met sprongen, maar over het algemeen geleidelijk verloopt.
BilobaFontys Hogescholen is dit jaar gastheer voor het Innovatium. Binnen Fontys wordt het transformatieproces vormgegeven binnen het Biloba-programma . Dit programma is kort te karakteriseren als:
– het inrichten van bachelorsopleidingen volgens een major/minor-model
– een transformatie van leer- en onderwijsprocessen waarin ICT optimaal is geïntegreerd. Daarbij wordt gezocht naar flexibele vorming van het onderwijs.
Op de SURF onderwijsdagen in november heeft programmamanager Anton Neggers helder uit de doeken gedaan waar het Biloba-programma voor staat en wat transformatie in houdt.
Evoluon_ring201
De conferentie wordt een echte Experience aangezien het motto is: zelf doen en ervaren. Alleen bij de opening en de afsluiting zullen deelnemers samenkomen. Het programma zal verder bestaan uit een grote variëteit aan werkvormen waar u uit kunt kiezen: proefsessies, discussies, presentaties en hands on sessies. Voor de nodige ontspanning zijn er ook bijzondere specials.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This