Select Page

Persoonlijk ondernemen en innovatie

Thijssen_1
Omsl_thijssenkopieGids voor persoonlijk ondernemen en innovatie
‘Ondernemerschap’ kan op een aantal verschillende niveaus worden beschreven: het individu (de ondernemende persoon), de organisatie (de onderneming of netwerk van ondernemingen) en de maatschappij (de ondernemende maatschappij). In de Gids voor persoonlijk ondernemen en innovatie ligt het accent vooral op het individu, het persoonlijk ondernemen, met hier en daar uitstapjes naar de organisatie en de maatschappij.


Steeds meer mensen ontdekken dat ondernemerschap niet alleen is weggelegd voor de ‘happy few’ maar voor iedereen. De Gids voor persoonlijk ondernemen en innovatie wil helpen duidelijk te maken hoe iedereen, u en ik, zijn of haar ondernemende talent kan leren herkennen en praktisch kan toepassen – ongeacht de gegeven omstandigheden – teneinde het eigen leven de gewenste inhoud te geven.
Persoonlijk ondernemen wordt verklaard aan de hand van een reisbeschrijving in 3 etappes:
1) Kansen zien: voor jezelf in de wereld om je heen.
2) Kansen benutten: door de inzet van je persoonlijk en ondernemend vermogen.
3) Waardecreatie: door te bouwen aan persoonlijke waarde, sociale waarde en economische waarde.
Voor, tijdens en na de reis van persoonlijk ondernemen speelt reflectie op de eigen talenten (het zelfbeeld) en de wereld om je heen (het wereldbeeld) een prominente rol.
De gids voor persoonlijk ondernemen en innovatie is er voor iedereen die zijn ondernemende kwaliteiten wil ontplooien, onafhankelijk van leeftijd of maatschappelijke positie. Persoonlijk ondernemen is mogelijk in alle fasen van het leven: als student, als medewerker, als manager, als adviseur, als ambtenaar, als zelfstandig ondernemer en tenslotte tijdens de derde levensfase. Het is immers heel wel mogelijk om waarde te creëren, als je kansen wilt zien die echt bij je passen en deze kansen ook daadwerkelijk benut.
Thomas Thijssen is ondernemer, onderzoeker, onderwijzer en auteur. Als directeur van VIA NOVA ACADEMY voor persoonlijk ondernemen, onderdeel van de Internationale School voor Wijsbegeerte (www.isvw.nl ) te Leusden, ondersteunt hij individuen, teams en organisaties bij zelfontplooiing en waardecreatie. Hij verricht onderzoek naar leren, innoveren en ondernemen aan de Universiteit van Amsterdam, ontwikkelt vernieuwend onderwijs voor hogescholen, universiteiten, bedrijven en overheden en heeft tal van publicaties op zijn naam staan. Als ondernemer heeft hij internationale ervaring opgedaan in de gastvrijheidindustrie, de gezondheidszorg, de veiligheidssector, het onderwijs, de overheid en de mediasector in Australië, Engeland, Verenigde Staten, het Caribische gebied en Europa.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

 1. Ferro

  ik zocht een exemplaar van
  Persoonlijk ondernemen en innovatie
  door
  Thomas Thijssen
  vriendelijke groet
  R.N. Ferro
  De Heuvel 18
  7413 AX Deventer
  0570 637591

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This