Select Page

Lancering Google Scholar

Scholar_logo
Sinds eind 2004 is Google Scholar in bètaversie beschikbaar. Google Scholar helpt onderzoekers bij het zoeken naar wetenschappelijke informatie. Google Scholar is geen gewone webzoekmachine, maar speciaal opgezet voor het hoger onderwijs en de wetenschap met als doel wetenschappelijke publicaties te ontsluiten.
De totale omvang van Google Scholar komt momenteel op zo’n 10 miljoen records. Niet alleen artikelen uit tijdschriften zijn geïndexeerd, ook ‘book reviews’, discussies en brieven aan de auteurs. Er kan onder andere gezocht worden op: woord(en) uit de titel, auteur, documenttype en URL.
Daarnaast kunnen wetenschappers ook zoeken in de SURFnet Search Engine. Daarmee kan worden gezocht in de website(s) van alle bij SURFnet aangesloten instellingen. Hiermee omvat de SURFnet Search Engine de webinformatie van het gehele hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Alle instellingen die behoren tot de SURFnet-doelgroep kunnen de search engine tevens gebruiken om te zoeken binnen de website van de eigen instelling.
Google Scholar is bereikbaar via: http://scholar.google.com/
De SURFnet Search Engine staat op: http://search.surfnet.nl/
(bron: SURFnet Nieuws)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This