Lancering Google Scholar

Scholar_logo
Sinds eind 2004 is Google Scholar in bètaversie beschikbaar. Google Scholar helpt onderzoekers bij het zoeken naar wetenschappelijke informatie. Google Scholar is geen gewone webzoekmachine, maar speciaal opgezet voor het hoger onderwijs en de wetenschap met als doel wetenschappelijke publicaties te ontsluiten.
De totale omvang van Google Scholar komt momenteel op zo’n 10 miljoen records. Niet alleen artikelen uit tijdschriften zijn geïndexeerd, ook ‘book reviews’, discussies en brieven aan de auteurs. Er kan onder andere gezocht worden op: woord(en) uit de titel, auteur, documenttype en URL.
Daarnaast kunnen wetenschappers ook zoeken in de SURFnet Search Engine. Daarmee kan worden gezocht in de website(s) van alle bij SURFnet aangesloten instellingen. Hiermee omvat de SURFnet Search Engine de webinformatie van het gehele hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Alle instellingen die behoren tot de SURFnet-doelgroep kunnen de search engine tevens gebruiken om te zoeken binnen de website van de eigen instelling.
Google Scholar is bereikbaar via: http://scholar.google.com/
De SURFnet Search Engine staat op: http://search.surfnet.nl/
(bron: SURFnet Nieuws)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This