Select Page

Kosmische visie

Kosmische_visieAl eerder publiceerde ik een posting over een boek van Ervin Laszlo, namelijk Macro Shift. Oktober 2004 is er nieuw baanbrekend boek van hem verschenen, namelijk Kosmische Visie. Aan het begin van deze 21e eeuw wordt deze visie geboren, een visie die alles in het universum omvat. Een theorie die met recht een ‘theorie van alles’ genoemd kan worden is nu binnen het bereik van de wetenschap gekomen. Het sluit aan bij de theorie van Bohm die ik al eerder behandelde. In alledaagse bewoordingen en in een heldere logica draagt Ervin Laszlo de wezenlijke onderdelen van deze theorie aan. Een toegankelijke gids om je weg te vinden in dit concept, dat niet alleen betrekking heeft op het stoffelijke heelal, maar ook op het leven en het denken zelf. De lezer gaat op ontdekkingsreis, van een wereld vol raadsels en mysteries naar een wereld waarin veel van de puzzelstukjes op hun plaats vallen en de kosmische samenhangen en de daarachter liggende eenheid manifest worden.
Laszlo
Dr. Ervin Laszlo, wetenschapper, filosoof, musicus en auteur, werd meermalen onderscheiden voor zijn inzet voor het verbeteren van de mondiale verstandhouding. Hij is de oprichter van de Club van Budapest, die over de hele wereld projecten ondersteunt die gericht zijn op een duurzame samenleving. In 1978 onstond het idee om een nieuwe Club op te richten. Dit keer om ‘de best bekende en meest creatieve geesten van onze tijd’ te betrekken bij het oplossen van de ‘zeer kritieke wereldsituatie’. Een aantal musici, schrijvers, politici, schilders en andere kunstenaars uit de hele wereld werden uitgenodigd. Hij is dit jaar genomineerd voor de Nobel Peace Price en auteur van het onlangs door Ankh-Hermes uitgegeven boek Je kúnt de wereld veranderen. In het boek Kosmische Visie vallen de puzzelstukjes van het universum op hun plaats en een alles overweldigende eenheid wordt zichtbaar.
Download Gedeelte van een interview met Ervin Laszlo (.pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Dennis Ruigrok

  De chinesen kenden het boek van kosmische visie al een hele tijd. Het boek is het boek van verandering of I ching (I tjing). Dit boek gaat onder andere over synchroniteit en zelfkennis. Het enige jammere is dat het een vertaling behoeft, omdat het al zo oud is.
  Groetjes,
  Dennis

  Antwoord
 2. Hans

  Hi Dennis,
  ik kwam dit tegen:
  Han Boering – I Tjing voor de 21ste eeuw – een nieuwe interpretatie vanuit het Chinees met commentaar – Servire – ISBN: 90 215 9847 7

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  Uniek event met Herman Wijffels en Erwin Laszlo: Ben jij klaar om te wenden?

  Soms kom je van die pareltjes tegen waar je gewoon even stil van wordt. Dit is er een. Gisteren kreeg ik de vraag van Sebastien (jawel de student in podcast POE-113-20051224) of ik op een event wil bloggen. En wat voor een event! Ik voelde me vereerd m…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This