Select Page

Intel CEO Craig Barrett: computerchips en draadloze innovaties creëren nieuwe vormen van entertainment

Intel
Persbericht Intel
CES, LAS VEGAS (USA), 7 januari 2005 – Intel CEO Craig Barrett meldde vandaag dat digitale technologie en innovatie consumenten meer laat halen uit PC’s en traditionele consumentenelektronica. Deze trend, in combinatie met de mogelijkheden voor draadloze communicatie, maakt het mogelijk dat consumenten op nieuwe manieren kunnen genieten van verschillende vormen van entertainment tegelijkertijd. Barrett deed deze uitspraken tijdens zijn keynote speech op de Consumer Electronics Show (CES) 2005 in Las Vegas.


“Analoog is digitaal geworden en communicatie verloopt draadloos,” aldus Barrett. “Consumenten over de hele wereld maken kennis met de voordelen die de combinatie van het web en WiFi biedt, en met de mogelijkheid om overal, altijd en via ieder apparaat toegang te hebben tot digitale content. Dit is vooral in en rond het huis een snel groeiend fenomeen.”
Volgens Barrett maken computerchips en draadloze technologie, in combinatie met de sterke groei van zowel openbare als besloten draadloze netwerken, nieuwe vormen van entertainment mogelijk. Een PC-gebruiker kan bijvoorbeeld naar een internet-radiostation luisteren en tegelijkertijd een 3D-game met realistische graphics spelen. Of meerdere gebruikers kunnen gezamenlijk een PC gebruiken voor entertainment, informatie en communicatie in het hele huis en daarbuiten.
Om dit alles gemakkelijker, intelligenter en aangenamer te maken, zal Intel later dit jaar zijn multi-core technologie introduceren voor desktop, server en mobiele platforms. Bij multi-core processors bevinden zich op één chip in feite twee of meer kernen. Hierdoor kunnen systemen meer taken tegelijkertijd en sneller uitvoeren, zoals het ‘streamen’ van verschillende vormen van digitaal entertainment naar verschillende mensen tegelijk. Tijdens zijn keynote gaf Barrett een demonstratie van dual-core technologie, gebaseerd op een prototype van een Entertainment PC.
Barrett zei ook dat Intel functies van de huidige desktop en Entertainment PC’s zal integreren in notebooks. De nieuwe generatie Intel® Centrino® mobiele technologie (bekend onder de codenaam ‘Sonoma’) zal snelle graphics bieden voor kwalitatief hoogwaardige DVD-video en games, geluid in bioscoopkwaliteit voor MP3’s en TV-tunerkaarten. De combinatie van entertainment, gaming en computertoepassingen op een alles-in-één mobiel toestel met een lange batterijlevensduur en slank, stijlvol design zal van de notebook een belangrijke lifestyle-accessoire maken.
Barrett: “Naarmate nieuwe technologieën en draadloze netwerken algemeen beschikbaar worden, zal de entertainment¬industrie hierop inspelen met nieuwe apparaten, nieuwe mogelijkheden en nieuwe manieren om te genieten van digitaal entertainment.”
Zanger Steven Tyler van de rockband Aerosmith voegde zich bij Barrett op het podium en demonstreerde de mogelijkheden van UmixIt-software. Met UmixIt, dat op een gratis bonus-CD wordt meegeleverd met de nieuwste DVD van Aerosmith, ‘You Gotta Move’, kunnen consumenten hun eigen zang en muziek toevoegen aan een muziektrack, via een desktop of notebook PC.
Ook filmmakers zijn zich steeds meer bewust van de nieuwe kansen en mogelijkheden die technologische innovatie hen biedt. Barrett en filmmaker Robert Redford maakten bekend dat tijdens het Sundance Filmfestival, dat deze maand in de VS plaatsvindt, voor het eerst een complete bioscoopfilm zal worden doorgegeven via WiMAX. WiMAX is een nieuwe technologie voor zeer snelle draadloze communicatie over grote afstanden. Tijdens het festival zal een film van een bekende regisseur vanaf een computer draadloos worden verzonden naar de Sundance-première. Volgens Barrett zal WiMAX ervoor zorgen dat de entertainmentindustrie op nieuwe manieren films kan creëren en distribueren, terwijl het consumenten keuzemogelijkheden en meer gemak brengt.
“WiMAX zal de technologie zijn die alle andere netwerken bij elkaar brengt in één digitaal geheel. Waar de gebruiker zich ook bevindt, het netwerk en alle entertainment en informatie die zich daarop bevinden, is steeds toegankelijk,” zegt Barrett.
(via: persberichten.com)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This