Select Page

ICT Trends 2005

Radio_online
ICT-inspiratie voor 2005 (audio)

In het TROS-programma ‘Radio-Online’ Onlangs gaven trendwatchers Vincent Everts en Richard Lamb hun ICT-visie voor 2005.

U kunt dit tweegesprek hier beluisteren.

Een greep uit de besproken onderwerpen: in 2005 zal de opmars van breedbandig internet, zowel via vaste verbindingen als draadloos, zich in een versneld tempo voortzetten. Met name het aanbieden van hoogwaardige programma’s door middel van een abonnementsvorm en/of sponsoring zal succesvol zijn. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het groeiende aanbod van programma’s die als ‘Radio-on-Demand’ en ‘TV-on-Demand’ via het internet kunnen worden opgeroepen. Binnen dit model past ook het digitaal verspreiden van voetbal en andere (sport)evenementen. Daarnaast zullen consumenten in toenemende mate zelf interessante ‘content’ gaan verspreiden. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de brede acceptatie van mobiele telefoons waarmee foto’s en videofilmpjes gemaakt kunnen worden. Een initiatief zoals Albumprinter.com speelt hier met een kalender- of fotoalbum-op-maat met succes op in. Narrowcasting – in het bijzonder ‘Podcasting’, het automatisch downloaden van audio/video-content naar draagbare apparatuur – zal in 2005 extreem snel opkomen. Ook ‘videobellen’ zal langzamerhand in al haar verschijningsvormen breed opgepakt worden.

Bron via nieuwsbrief Nederland gaat digitaal: http://www.radio-online.nl

Tags:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This