Feminine samenleving

Baretta
Onze samenleving wordt steeds meer feminine schreef Geert Hofstede al eerder. Ik heb dat al eens opgemerkt in het stukje Nederlanders in 2020 . Voordat we gaan denken dat het alleen maar om vrouwen gaat, geef ik even een definitie van het begrip feminine samenleving. Een samenleving is feminine zegt Hofstede als sociale sekse-rollen elkaar overlappen: zowel mannen als vrouwen worden geacht bescheiden en teder te zijn en gericht op de kwaliteit van de samenleving. Iemand die veel bezig is met de invloed van vrouwen op de samenleving en vooral met betrekking tot marketing en daar hele interessante dingen over zegt is Martha Barletta van TrendSight. Haar verrassende kijk op zaken geeft in ieder geval aan dat een veel gevallen de vrouw degene is die de aankoopbeslissing doet en dat haar invloed groter is dan we denken. Ze heeft die visie The Power of the Purse genoemd en is als Webinar te bekijken (vul wel even iets in het bovenste vakje in). Haar presentatie heb ik hier toegevoegd:
A World of Difference (.pdf) Zeer de moeite waard! Het is duidelijk dat de vrouwelijke eigenschappen die zij onderzocht heeft en beschrijft momenteel in veel discussies terugkomen en perfect passen in de veranderingen naar een meer feminine samenleving.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Ruud

  Op de site http://www.marketingtowomen.nl vind je meer informatie over de ‘femine maatschappij’ in het algemeen en marketing in het bijzonder.
  Je vind daar ondermeer artikelen van Lisa Johnson, Andrea Learned, Faith Popcorn, Yvonne DiVita, Amanda Stevens, Joanne Thomas Yaccato en Michelle Miller.

  Antwoord
 2. Jacobien

  Het is niet zozeer dat de samenleving ‘feminimer’ wordt.
  Barletta wijst terecht op de verschillen tussen mannen en vrouwen qua communicatie, hersenstructuur, waarden etc.
  Marketeers zouden hier veel meer rekening mee moeten houden. Bovendien zijn vrouwen verantwoordelijk voor 80% van de aankoopbeslissingen. Dus zou het onderwerp vrouwenmarketing top prioriteit moeten zijn.
  Barletta is overigens zeker niet de enige en eerste die hier aandacht aan besteed.
  Faith Popcorn schreef al jaren terug het boek: Evalutie.
  Het probleem is dat de marketingwereld nog steeds gedomineerd wordt door mannen en dat deze mannen erg veel moeite hebben met het erkennen dat men mannen en vrouwen qua marketing anders zou moeten benaderen.

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  @jacobien: dat jacobien. Leuk je hier te ontmoeten. In The Power of the Purse komt hetgeen jij zegt perfect tot uiting. Ik vind overigens wel dat de samenleving femininer wordt. Je merkt dat aan alles. Meer aandacht voor waarden, zingeving, ander leiderschap e.d. Lees ook het stuk in Ode maar eens over vrouwelijk leiderschap: http://www.ode.nl/article.php?aID=4181

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This