De wereld in 2020

CiaDe wereld in 2020 volgens de CIA
De CIA heeft een openbaar rapport gepubliceerd onder de titel ‘Mapping the Global Future: Report of the National Intelligence Council’s 2020 Project’. De CIA schetst vier scenario’s tot het jaar 2020:


Davos World: De Aziatische reuzen en andere zich snel ontwikkelende landen blijven beter presteren dan de westerse economieen.
Pax Americana: De Amerikaanse dominantie overleeft de radicale veranderingen in het globale politieke landschap.
A new Caliphate: Een nieuw Kalifaat, een krachtige tegenideologie, wordt uitgeroepen die wijdverspreide aanhang krijgt.
Cycle of Fear: De angst voor de algemene verspreiding van massavernietigingswapens zorgt voor het nemen van ‘intrusieve’ maatregelen op grote schaal.
Worldchanging maakt het rapport met de grond gelijk omdat de scenarios de echte veranderingen zoals klimaatverandering buiten beschouwing laten. Niettemin is het de moeite waard om te lezen hoe de CIA tegen de wereld aankijkt en in het bijzonder, tegen Europa. Een citaat uit het hoofdstuk: Could Europe become a superpower?:
“The experts felt that the current welfare state is unsustainable and the lack of any economic revitalization could lead to the splintering or, at worst, disintegration of the European Union, undermining its ambitions to play a heavyweight international role.”
via: ablogger
Het volledige rapport.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This