Select Page

Robert K. Greenleaf

Rgreenleaf
(bron: www.marezate.nl) Robert K.Greenleaf begon zo’n dertig jaar geleden te schrijven over leiderschap. Zijn ideeën worden gedragen door twee sterke pijlers: Greenleafs jarenlange ervaring als Directeur Management- Development bij AT&T enerzijds, anderzijds zijn doorleefde spiritualiteit die in zijn leven en werk een belangrijke plaats innam. Toen al schreef Greenleaf over thema’s die vandaag de dag hot items zijn:
– Leidinggeven is veel meer dan techniek en theorie. Echte leiders hebben persoonlijkheid, bezieling, waarden en idealen.
– Leven is meer dan werken en functioneren. Naast werk spelen veel meer aspecten, zoals relaties, emoties, idealen en verantwoordelijkheden een rol in de wijze waarop men leven als zinvol ervaart.
– Goed functioneren doe je samen. De taak van de leidinggevende is dit ‘samen’ mogelijk te maken en gestalte te geven, te faciliteren.


Greenleaf betitelde zijn gedachten over leidinggeven als ‘Servant Leadership’. Leiding-geven is een dienst de je een ander bewijst. In elk bedrijf, elke organisatie zijn mensen aangewezen om leiding te geven. Toch is leidinggeven niet zozeer een recht of positie, als wel een verantwoordelijkheid. Het hangt nog maar van de situatie af wie deze het beste kan dragen. In Greenleafs eigen woorden:
‘Een leider is in de eerste plaats dienaar. Het begint met een fundamenteel, natuurlijk gevoel van dienst te willen zijn. Vervolgens kan zorgvuldig afwegen je er toe brengen dat als juist in de vorm van leiden te willen doen. Het specifieke van dit leidinggeven komt tot uiting in de zorg die gegeven wordt, om er zeker van te zijn dat in de primaire behoeften van de ander wordt voorzien. De beste test: groeien diegenen die je dient, als mens? Worden ze gezonder, wijzer, vrijer en zelfstandiger? Ontwikkelen ze zich zodanig dat ze ook zelf dienaar en dienstbaar willen zijn?’
Enkele uitgangspunten van Greenleaf
– Mensen zijn zichzelf, uniek, specifiek, in onderscheid (maar niet als tegenstelling!) tot ieder ander.
– Mensen zijn totaal, heel (holistisch), multi-dimensionaal en mogen of kunnen nooit herleid worden tot bijvoorbeeld hun beroepsmatig functioneren.
– Mensen hebben een wezenlijke behoefte aan waarde en betekenis van henzelf en van hun leven.
– Mensen zijn gemeenschapswezens, kunnen niet zonder anderen, in een wederkerige verhouding van ‘er voor elkaar zijn’.
Daarom zullen leiders:
– mensen helpen te groeien in en naar hun unieke persoonlijkheid.
– oog hebben voor de totale mens en niet alleen voor de directe, functionele aspecten; uitgaan van de intrinsieke waarde van de ander.
– in een houding van dienstbaarheid mensen helpen waarde te geven en te beleven aan hun leven als geheel en, meer specifiek, aan hun werk en functie.
– vormen van gemeenschap creëren en ondersteunen, bijvoorbeeld in de werksituatie en oog hebben voor de relatie tussen werk en sociale verbanden.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Hans on Experience

    De dienaar als leider

    Dienaar en Leider: kunnen deze twee rollen samengaan in één persoon? En kan een dergelijke persoon in de wereld van vandaag echt leven en productief zijn? In dit essay beantwoordt Robert Greenleaf beide vragen bevestigend en legt hij uit waarom en hoe….

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This