Select Page

Kennis als water

KennisalswaterIk kwam in de nieuwsbrief van Stichting Kennisland onderstaand interessante stukje tegen. Het rapport Kennis als water is te downloaden door op de link hiervoor te klikken en is zeer de moeite waard .
“In een kenniseconomie zijn mensen het belangrijkste kapitaal. Het vermogen van mensen om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen of slimmer te werken, bepaalt of Nederland in de toenemende internationale concurrentie het hood boven water houdt. Hoe stellen we mensen in staat om een leven lang te leren in het perspectief van de kenniseconomie??
In deze publicatie laten we zien waarom, wat, waar en hoe mensen hun leven lang leren. De publicatie staat vol voorbeelden van leren op allerlei plekken en we hebben zes mensen van 14 tot 88 geïnterviewd wat leren voor hen betekent.
Staatssecrataris Rutte heeft in zijn brief aan de Tweede Kamer van 19 november een actieplan Leven Lang Leren aangekondigd, om het thema op de politieke agenda te zetten. KL heeft in opdracht van het ministerie van OCW de publicatie ‘Kennis als water’ geschreven ter voorbereiding op het actieplan.
Rutte: “De publicatie bevat creatieve ideeën en goede voorbeelden op het gebied van Leven Lang Leren en doet aanbevelingen voor de toekomst.” In de publicatie wordt de metafoor gebruikt dat kennis net zo gewoon moet worden als schoon drinkwater. We laten zien waarom, wat, waar en hoe mensen hun Leven Lang Leren. De publicatie staat vol voorbeelden van leren op allerlei plekken en bevat zes interviews met mensen van 14 tot 88 over leren.”

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This