Select Page

Kenmerken van een weblog

· Technisch laagdrempelig
De eigenaar van een weblog kan op een eenvoudige manier bijdragen aan zijn weblog toevoegen (soms met een bijlage). Het posten van een bijdrage aan een weblog lijkt nog het meest op het invullen van een online invulformulier. De bijdragen worden in chronologische volgorde gepresenteerd en kunnen van commentaar worden voorzien.
· Relaties met anderen
Het is mogelijk om relaties te leggen tussen verschillende weblogs: meneer X reageert op zijn weblog op een bijdrage die mevrouw Y op haar weblog heeft geplaatst. Verder kun je een weblog ook voorzien van hyperlinks. Op deze manier kan een heus netwerk ontstaan.
· Persoonlijk karakter
Een weblog is vaak sterk persoonlijk (hoewel je ook als groep een weblog kunt gebruiken en heeft in de meeste gevallen een persoon of een thema als onderwerp. Het individu geeft zijn of haar mening en reflecteert. Het taalgebruik is ook vaak informeel. De weblog is in feite eigendom van een individu (‘ownership’), niet van een organisatie. Daarom zal hij/zij ook eerder bijdragen posten in een weblog dan op een forum.
· Toegankelijkheid
Weblogs kunnen eenvoudig in XML-format worden geëxporteerd en via zogenaamde RSS-nieuwsreaders worden ontsloten. Dat zijn programma’s waarmee je je op weblogs kunt abonneren. Je ziet dan aan welke weblog nieuwe bijdragen zijn toegevoegd.
Een weblog is in principe voor iedereen toegankelijk, maar het is in een aantal gevallen ook mogelijk om weblogs te voorzien van een wachtwoord.
(bron)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This