Select Page

Een aansprekende introductie in up-to-date en toekomstgericht leidinggeven

Dienstbaar_leiderschapDe uitgave Dienstbaar Leiderschap laat aan de hand van praktijkvoorbeelden, oefeningen en informatie zien, hoe Servant-Leadership het een organisatie mogelijk maakt om zorg voor mensen en bedrijfsrendement hand in hand te laten gaan. Het zijn denkbeelden van grote waarde in deze tijd, waarin commitment, cohesie en betrokkenheid bij het bedrijf hot items zijn voor het management. De trend voor deze eeuw op het gebied van management en leiderschap.
Servant Leadership – Dinestbaar Leiderschap blijkt een zeer succesvolle stijl van leidinggeven en organiseren te zijn. Toonaangevende bedrijven hebben deze leiderschapsstijl geimplementeerd als leading principle van hun organisatie. Van de 100 Best Companies to Work for van het Amerikaanse blad Fortune werken 35 (waarvan 3 in de top-5!) met de principes van Servant Leadership. In Europa zien we dezelfde ontwikkeling.
De denkbeelden van Robert Greenleaf over ‘de dienaar als leider’ blijken effectief wanneer men streeft naar een betere bedrijfsorganisatie, waarin volop aandacht is voor de mensen die er werken en daardoor ook voor het bedrijfsrendement. Denkbeelden van grote waarde in deze tijd waarin commitment, cohesie en betrokkenheid bij het bedrijf hot items zijn voor het management.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This