Select Page

The Year 2015: de Personal Ubiquitous Portal

Ik kwam dit tegen op de EduSite:
“In de samenleving van 2015 is het volgens Strauss niet meer nodig om een paspoort, een portemonnee met pasjes en een bos sleutels mee te dragen. Een enkele smart card doet het werk. Op die kaart, een soort bankpas met datastrip of chip, is allerhande informatie over de eigenaar vastgelegd, bijvoorbeeld diens anatomie, vingerafdruk en iris van het oog. Deze zaken worden nu al gebruikt in beveligingssystemen. Zo zijn er laptops waar je alleen met de juiste vingerafdruk op kunt inloggen en zijn er pinautomaten waar je irisscan je pincode is.
Al deze data is gelinkt aan de PUP, de Personal Ubiquitous Portal. Dit is, vrij vertaald, een alomtegenwoordige persoonlijke portal die alles van je weet. Zoals Strauss zegt: “de ultieme single sign-on”. Hoe hij de PUP precies voor zich ziet kan iedereen nog eens nalezen in de slideshow die bij zijn presentatie hoorde. Het komt erop neer dat alle instanties, winkels enzovoort toegang hebben tot delen van de PUP, waar ze de voor hen relevante informatie vinden. Die informatie heeft de gebruiker wel zelf vrijgegeven. Ook betaling verlopen dus middels deze portal.”
Lees het hele artikel.
Download de presentatie over de Personal Ubiquitous Portal.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This