The Year 2015: de Personal Ubiquitous Portal

Ik kwam dit tegen op de EduSite:
“In de samenleving van 2015 is het volgens Strauss niet meer nodig om een paspoort, een portemonnee met pasjes en een bos sleutels mee te dragen. Een enkele smart card doet het werk. Op die kaart, een soort bankpas met datastrip of chip, is allerhande informatie over de eigenaar vastgelegd, bijvoorbeeld diens anatomie, vingerafdruk en iris van het oog. Deze zaken worden nu al gebruikt in beveligingssystemen. Zo zijn er laptops waar je alleen met de juiste vingerafdruk op kunt inloggen en zijn er pinautomaten waar je irisscan je pincode is.
Al deze data is gelinkt aan de PUP, de Personal Ubiquitous Portal. Dit is, vrij vertaald, een alomtegenwoordige persoonlijke portal die alles van je weet. Zoals Strauss zegt: “de ultieme single sign-on”. Hoe hij de PUP precies voor zich ziet kan iedereen nog eens nalezen in de slideshow die bij zijn presentatie hoorde. Het komt erop neer dat alle instanties, winkels enzovoort toegang hebben tot delen van de PUP, waar ze de voor hen relevante informatie vinden. Die informatie heeft de gebruiker wel zelf vrijgegeven. Ook betaling verlopen dus middels deze portal.”
Lees het hele artikel.
Download de presentatie over de Personal Ubiquitous Portal.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This