Select Page

Reis naar het morgenland – Hermann Hesse

Morgenland
Dit boek van Herman Hesse heeft Robert K. Greenleaf geinspireerd voor Servant-Leadership. Een korte samenvatting.
De hoofdpersoon Leo vervult in een reisgezelschap de rol van dienaar; als deze dienaar verdwijnt, valt het gezelschap uiteen; men kan niet zonder zijn zorg. Na vele jaren zoeken wordt Leo eindelijk gevonden en blijkt hij de bezielende gids en leider te zijn van een grote organisatie.
Het boek geeft een verhelderend zicht op menselijke relaties, gedragingen en handelen. Greenleaf ontleende hieraan het inzicht dat grote leiders in de eerste plaats dienaar zijn en dat het geheim van hun grootheid erin schuilt dat zij vanui het dienen hun leiderschap vorm geven.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This