Select Page

Manifestatie .NL ICT & Samenleving

Ictsamenleving
Op 2 december ga ik naar de manifestatie .NL ICT & Samenleving in het Evoluon in Eindhoven.
Het programma is te downloaden op de site van ICT & Samenleving.
Achterliggende doelstellingen vind je door verder te lezen……


Kennis en ervaring bij elkaar brengen
De manifestatie heeft het karakter van een netwerkbijeenkomst. In de buurt van ICT 2004 is bedoeld om zoveel mogelijk relevante personen, organisaties en initiatieven op het gebied van ICT en samenleving bij elkaar te brengen zodat zij hun kennis en ervaring met elkaar en de buitenwereld kunnen delen.
Uitbreiden van het netwerk en het aanboren van nieuwe contacten
Naast het netwerk van organisaties die nu werken aan projecten over ICT en samenleving is het van belang nieuwe partners uit te nodigen. Onze ervaringen zijn ook bruikbaar binnen woningbouw-corporaties, zorginstellingen, bibliotheken en politiebureaus!
Van incidenteel project naar structurele voorziening
Er is aandacht voor manieren waar incidenteel gefinancierde projecten kunnen uitgroeien tot een structureel instrument in het werk van overheden en maatschappelijke organisaties.
Aantonen dat investeren in ICT maatschappelijk rendement oplevert
Door te laten zien wat de maatschappelijke opbrengst is van onze projecten.
Oproep om te blijven experimenteren
We vinden dat het Rijk verantwoordelijk blijft om nieuwe initiatieven te steunen. Het gaat er niet om dat het Rijk alle initiatieven onder haar hoede neemt, maar wel dat zij een klimaat creëert waarin het loont om te experimenteren met de inzet van ICT voor maatschappelijke doeleinden. Dat hoeft ook lang niet altijd met een bak geld, maar kan ook verwezenlijkt worden door bijvoorbeeld soepeler met bestaande regelgeving om te gaan. Nu de financiering van de digitale trapvelden, de digitale broedplaatsen en nog veel meer projecten ten einde loopt, wil dat niet zeggen dat het Rijk achterover kan leunen. Er moeten dus nieuwe experimenten gestart blijven worden. De uitvinders mogen geen uitvoerders worden. Dit vanuit de overtuiging dat ICT nog veel meer toepassingen kan krijgen in het maatschappelijk verkeer.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This