Trends bij jongeren

Ik was vorige week op de conferentie Kids & Telecom georganiseerd door de gemeente Den Haag. Daar werd vooral gesproken over welke trends er zijn te waar te nemen bij jongeren als het gaat om telecom en IT.  Aangezien jongeren een steeds belangrijke doelgroep worden is communicatie met jongeren enorm belangrijk. Jongeren zijn vaak al voorbodes van trends die komen gaan. Wat de oudere generatie nog niet snapt, wil of kan bedenken maar jongeren wel zal straks wellicht werkelijkheid worden. Hieronder tref je de top 10 van jongeren aan. Ze zijn tot stand gekomen door het bureau trendwise

1. De Buzz: informatiesnelweg in jongerenland
"Eigenlijk zijn we de hele dag bezig met nieuwtjes uitwisselen."
2. Generatie Knip&Plak
"Ik draag alles door elkaar."
3. An Experience is forever
"Van een sms-je krijg je geen dorst."
4. Dare to be different.
"Opeens zag je op school iedereen met een tas van dat merk."
5. Gamen. 300 muisclicks per minuut. De snelste ontwikkeling in de jongeren cultuur.
6. Druk, druk, druk.
7. Open mind: don’t tell me what tot do.
8. Don’t fool us.
"Veel reclame geloof ik niet: alsof je van een deodorant ineens alle meiden kunt versieren."
9. Studie en opleiding
10. Tweens: in-between maar in control
– Tweens (8-14 jaar) doen voor het eerst inkopen
– Beinvloeden aankoopbeslissingen in het gezin
– Zijn ontvankelijk voor boodschappen zoals ‘rook niet’

Een ander onderzoek onder het gebruik van mobiele telefonie onder tweens (8 – 14 jaar) dat werd gepresenteerd was dat van Orange.

Naast het belang van deze trends is het vooral goed om je in te leven in de wereld van de jongeren. Zij groeien op in een totaal andere wereld als de volwassenen van nu. De manier van communiceren en wat hen bezig houdt is volstrekt anders. Dat heeft zijn invloed op de aankoopbeslissingen van henzelf, van het gezin en straks als volwassene.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Paul

    …leuke top 10! nog wel twijfels over 2 punten…knippen en plakken…heb toch het idee dat een ieder zijn eigen identiteit wil gaan waarborgen…eigen weblog, videoblog met cu2 als voorloper…druk druk druk is volgens mij flex flex flex geworden…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This