Select Page

Synchroniciteit

Ik kwam op het Platform Synchroniciteit een interessant stuk tegen over synchroniciteit ofwel zinvol toeval. Dit naar aanleiding van het voorval dat ik iemand een mailtje stuurde die op hetzelfde ogenblik mij een mailtje stuurde.
“Het inspireren tot het vinden van de “innerlijke” weg naar leiderschap. Verander de wereld, begin bij jezelf. Dat is een uitstekend uitgangspunt. Alleen is het verleidelijk om het dan bij jezelf te laten. Anno 21e eeuw is het sleutelwoord “verbinding” en “samenwerking”. Iedereen zit tegenwoordig wel in een ‘organisatie’. Tegenwoordig noemen we dat ook wel een netwerk. Netwerken zijn van vitaal belang. Alleen weten velen vaak nog niet zo goed hoe ze met een netwerk om moeten gaan, hoe ze een netwerk kunnen ‘organiseren’. Als er een wereld is waar het leven van mensen enorm door wordt beïnvloed dan is dat de wereld der organisaties. Er spelen ook grote belangen. Het ontwikkelingsstadium (crisis aan het einde van een levenscyclus) waar veel organisaties zich momenteel in bevinden biedt veel mogelijkheden tot wezenlijke verandering. Maar er heerst ook een klimaat van enorme angst. Dat betekent vaak doorgaan met meer van hetzelfde en denken dat er dan toch iets verandert. En externe adviseurs leveren vaak precies wat de klant vraagt.
Dit leidt helaas slechts tot uitstel van de echte crisis die tot een kans op werkelijke vernieuwing leidt.
Misschien is de grootste crisis wel dat mensen het gevoel van verbinding aan het kwijtraken zijn. In Nederland speelt onze cultuur van “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” een belangrijke rol. De beste dingen ontstaan vanuit eenvoud. In Nederland betekent dat echter meteen dat je jezelf niet mag onderscheiden. Deze nationale spreuk is het resultaat van een cultuur waarin je wordt geleerd om jezelf niet teveel in te beelden, je nek niet teveel uit te steken, geen al te bijzondere initiatieven te nemen en je te conformeren aan de regels. Bezieling in organisaties? Ja, zolang je maar niet uitstijgt boven het maaiveld …
De tijd is rijp voor meer authenticiteit en voor het creëren van draagvlak voor iets bijzonders, voor echt contact, betrokkenheid, en passie voor iets dat groter is dan alleen ons eigen belang.
Mooi in dit kader is de Inaugurale rede van Nelson Mandela in 1994,
Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis,
waar we het allerbangst voor zijn.
We vragen ons af:
Wie ben ik dat ik briljant buitengewoon aantrekkelijk, getalenteerd en geweldig zou zijn?
Maar waarom eigenlijk niet?
Je bent toch een kind van God?
Dat je je kleiner voordoet dan je bent
komt de wereld niet ten goede.
Er is niets verheffends aan je kleiner voor te doen dan je bent,
opdat de mensen om je heen zich vooral niet onzeker gaan voelen.
Wij zijn geboren om de luister van God uit te dragen die in ons woont.
Niet in slechts enkelen van ons, maar in ons allemaal.
Als wij ons licht laten schijnen, geven we anderen
onbewust toestemming dat ook te doen.
Als wij bevrijd zijn van onze angst,
bevrijd onze aanwezigheid automatisch anderen. ”

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This