Select Page

Prachtig en indrukwekkend!

Synchroniciteit
Synchroniciteit – J. Jaworski
Soms loop je ‘toevallig’ tegen een boek aan dat precies op zijn plaats valt. Nou dit is zo’n boek: Synchroniciteit van Joseph Jaworski. Getriggerd door dit fenomeen heb ik dit boek aangeschaft en bijna in een ruk uitgelezen. ‘Synchroniciteit’ is niet alleen een inspirerend, maar het is ook een praktisch boek. Het stimuleert de ontwikkeling van die capaciteiten die nodig zijn om individueel en collectief – op persoonlijk, maatschappelijk en zakelijk gebied – onze toekomst zelf vorm te geven, in plaats van voortdurend te reageren op gebeurtenissen van buitenaf. Jaworski vertelt een hoogst persoonlijk verhaal. Hij laat aan de hand van zijn eigen ervaringen zien dat door een fundamentele verandering van focus een geheel nieuwe manier van leidinggeven kan ontstaan. Een vorm van leiderschap die niet gericht is op het verwerven van persoonlijke macht, roem en status, maar die het geheel dient omdat dat alleen echt werkt. Het wereldbeeld waar Jaworski van uit gaat is dat van verbondenheid of heelheid. Alles hangt met elkaar samen en heeft relaties met elkaar. De kwantumtheorie is de wetenschappelijke benadering er van. Deze theorie heeft mijn mens- en wereld beeld fundamenteel bijgesteld.
Jaworskijoe Jaworski heeft deze theorie in zijn dagelijks leven toegepast. Hij neemt je mee op reis op zijn eigen innerlijke weg naar leiderschap. Mijns inziens zit in deze benadering een mogelijke oplossing voor het zingevingsvraagstuk dat momenteel zoveel mensen bezighoudt. We kwamen het al eerder tegen in de trend van de Experience economy, waaronder het boek de Emotiemarkt van Suzanne Piët en sluit ook weer aan bij Ander Leiderschap/Servant Leadership. Kortom: de puzzelstukjes vallen in elkaar. En dat is nu precies synchroniciteit!
Download samenvatting van het boek syncrhoniciteit van Jaworski (.pdf)

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Hans on Experience

    Er is samenhang, maar willen (of kunnen) we die ook zien?

    Een belangwekkende trend die ik al voorzichtig aangestipt heb is die van een veranderend mens- cq wereldbeeld. In onze sterk verkokerde en verzuilde samenleving waarin groei vaak geidentificeerd wordt met economische groei en gewin lijkt het erop dat …

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This