Passen gamesopleidingen in de nieuwe economie?

Overloaded
Als we trends in de economie een beetje volgen, dan zien we dat Beleveniseconomie en Imagineering steeds belangrijker worden. Ik schreef hier al enkele stukjes over in deze weblog. Als gevolg van deze trends zal er een grotere behoefte gaan ontstaan aan ‘Creatieven’. Dat kunnen conceptontwikkelaars zijn, marketingmedewerkers die Imagineering toepassen of bijvoorbeeld developers van games. De laatste week konden we enkele artikelen in dit kader lezen in onder andere Computable en op deze site. Het gaat hier om een onderzoek naar cursussen/opleidingen voor games. Het is juist de internationale hogeschool Breda die daar onderzoek naar laat doen. Deze hogeschool heeft in de persoon van Diane Nijs een lector Imagineering. Ik sprak haar laatst over dit fenomeen. Hier vallen dus stukjes op zijn plaats. Wellicht moeten ook traditionele IT-opleiders hierop in springen. Waarom leiden die nog geen gamedevelopers op maar wel traditionele developers? De markt voor games is enorm in opkomst, niet alleen door de Playstations en Nintendo’s, maar ook door de jongere generatie die games speelt met hun gsm. Vooral dit laatste is een trend die niet te stuiten lijkt maar slechts aan het begin staat. Nederland zou op deze ontwikkeling in kunnen spelen door inderdaad op te leiden voor gamedevelopers (en natuurlijk aanverwante functies). Het bedrijf Overloaded is bijvoorbeeld een Nederlandse onderneming met hun developers in Amsterdam, die zich toeleggen op games voor gsm’s.
Mijns inziens passen cursussen en opleidingen voor specialisten voor games perfect in de nieuwe ontwikkelingen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This