Select Page

Leerbelevenis met Ontdeknet

Ontdeknet
Vandaag ga ik naar de ontwikkelaars van Ontdeknet. Ik kwam ze tegen tijdens een presentatie van Kenniswijk Nationaal. Het concept is totaal anders dan bij normaal onderwijs. Het kan prima in de lessituatie gebruikt worden, maar het gaat uit van het constructivisme. Door de aanpak kan een leerbelevenis ontstaan. Het lijkt dus prima om eens te bekijken hoe dit gloednieuwe product aansluit bij de Beleveniseconomie. Het uitgangspunt van het constructivisme past in principe prima bij deze trend. Was in de ‘oude’ benadering de docent nog hoofdrolspeler, nu wordt hij meer de regisseur. De leerling wordt meer de acteur in plaats van de toeschouwer of figurant. Deze woorden pas natuurlijk goed in de beleveniseconomie.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This