Select Page

Daan Fousert en Ander Leiderschap

Daan_fousert
Het Andere Leiderschap blijft me bezig houden. Ik ben eens op zoek gegaan wie nu Daan Fousert is waarmee ik binnenkort ga praten over Servant Leadership. Daarbij kwam ik op de volgende korte omschrijving. En ik merk dat ik een foto meestal ook wel prettig vindt om een gezicht bij een naam te zien en in dit geval ook bij een ‘stroming’.
Daan Fousert is ruim 30 jaar werkzaam in het vakgebied Personeel Management en Organisatie ontwikkeling (P&O). Voor Fousert heeft de balans tussen mens en business in zijn vak altijd centraal gestaan. Hij heeft dan ook nooit onder stoelen of banken geschoven verbaasd te zijn dat management zich niet beter bewust is van het zakelijk nut van de factor mens. Tot zijn tevredenheid ziet hij dat deze houding nu aan het kenteren is. De “softe” factor mens blijkt opeens een keihard concurrentie-instrument te zijn en bovenal de “sleutel tot succes” van iedere organisatie.
Mensen succesvol maken betekent dat zij in balans moeten zijn, emotioneel, fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel. Zijn aandachtgebieden zijn: Senior Management, Coaching, P&O-Professionalisering en Servant Leadership, in de zin van waarden gedreven Leiderschap. Daan is actief geweest voor o.m.: General Electric, Quaker Oats, Campbell Biscuits Europe, Fokker, Compaq, Ericsson en DaimlerChrysler.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Frederik

  Fousert kwam in april 1995 via een zijdeur bij Fokker binnen. Zijn missie was er namelijk op gericht om de organisatie naar een ontvlechting te brengen. De Duitse eigenaar, DASA, wenste niet langer veel geld in Fokker te blijven pompen. Fousert is een uitstekende spreker. Legt alles duidelijk uit. Een belangrijk aspect ontbreekt bij hem. Dat is de menselijke faktor. Zonder zich te verdiepen in achtergronden van mensen binnen zijn eigen organisatie werden medewerkers afgeschoten en anderen naar hogere sferen verheven. Dit zou best een strategie van hem kunnen zijn. Echter bij de navolgende organisatie waar Fousert werkzaam is geweest heeft hetzelfde plaatsgevonden. Fousert kan dan wel aardige dingen schrijven maar feitelijk is hij een reorganisator en pijnruimer. Menselijke en sociale eigenschappen heb ik bij hem niet aangetroffen. Gelijk met het faillissement van Fokker is hij vertrokken naar de volgende klus, Digital, waar hij zijn botte bijl mee naar toe heeft genomen en genadeloos mensen heeft neergeknuppeld.

  Antwoord
 2. George

  Ook bij DaimlerChrysler gebruikt hij dezelfde techniek.
  Ben niet onder de indruk van zijn kwaliteiten als HR man.
  Ik dacht altijd dat het bij personeelszaken om de medewerkers ging.
  Maar Meneer Fousert is die mening niet toegedaan.
  Kent wel alle regelstjes die er zijn om mensen te verwijderen uit organisaties en praat erover alsof het niets is.
  Misschien door op die manier superieur over te komen overtuigd hij veel werkgevers om hem op die plek te zetelen.
  Ik ben het ook eens dat hij een betere opruimer is dan een bouwer.
  Maar ja what goes around comes around.

  Antwoord
 3. Hans on Experience

  Inspirerend!

  Het was gisteren inderdaad weer inspirerend bij Stef. Het is altijd weer bijzonder te merken hoeveel ‘wijshied’ er in jezelf zit waar je na enige oefening weer bij kunt komen. Door de positieve benadering van mensen en het stellen van…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This