Select Page

Kun je van Kaas veranderen?

Kaas
Of liever: kun jij wel veranderen? En hoe doe je dat dan?
Dit verhaal is een perfect voorbeeld van wat Rolf Jensen met zijn boek De Droommaatschappij bedoeld als hij het over de kracht van verhalen heeft.
Wijsheden verpakt in een eenvoudig verhaal, dat is de kracht van zowel Spencer Johnson als Kenneth Blanchard. In ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ is ‘kaas’ de metafoor voor wat we willen in het leven: een interessante baan, een warme relatie, geld, bezit, gezondheid en spiritueel evenwicht. Heeft iemand echter zijn ‘kaas’ gevonden, dan is de neiging groot zich eraan vast te klampen. Maar wat doe je dan als het bedrijf reorganiseert, de partner ervandoor gaat of ziekte toeslaat, ofwel, als de kaas plotseling op is? Wordt iemand dan verlamd door angst of past hij zich aan en gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden? Aan de hand van een aansprekende parabel laten de auteurs zien hoe mensen met succes kunnen inspelen op veranderingen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This