Select Page

Trendseminar

Seminars_collage2
Het trendseminar in Felix Meritis in Amsterdam was druk bezocht gisteren. Ik schat zo’n 200 deelnemers. Het was een inspirerende meeting in een inspirerende omgeving. De organisatie was in handen van trendwatching.com. Ze hadden een vol programma dat eigenlijk wel een hele dag kon duren. Maar het is wel duidelijk dat deze organisatie zicht heeft op mondiale trends, dankzij hun groot wereldwijd netwerk van spotters (3000 in 70 landen!). Wat vooral op viel is dat de jeugd gezien wordt als aanjagers van de meeste trends, waarbij dan vervolgens andere groepen aanhaken (of niet). Een trend is ook iets anders dan een hype. Een hype kan een trend worden, maar dat hoeft niet. Het gaat er om dat er langdurig iets verandert, in de plaats komt van, of uitbreidt.
Reinierevers04Het outside the box denken of zoals Reinier Evers omschreef: looking sideways, kwam regelmatig terug als belangrijke voorwaarde om ontwikkelingen goed te zien. Ik ga deze week de CD met de vele informatie die we gekregen hebben door werken om die consumertrends die van invloed kunnen zijn op IT in het algemeen en de Tulip groep in het bijzonder op een rijtje te krijgen. Met de trends met betrekking tot de samenleving (beleveniseconomie, droommaatschappij en emotiemarkt) krijgen we dan een aardig geheel.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This