Profiel Tulip Computers

Nav_logo_1
Tulip Computers en mijn weblog Hans on Experience


Profiel van Tulip Computers

Tulip Computers n.v. (Tulip Computers) is een Europese ICT leverancier van een compleet productportfolio bestaande uit producten waaronder desktop computers, servers, notebooks, tablet pc’s en communicatie- en connectivity producten. Indien gewenst ontwikkelt Tulip Computers deze producten zelf of in nauwe samenwerking met andere partijen en integreert zij deze in totaaloplossingen voor de (zakelijke) ICT gebruiker in Europa (Technical Integrator & Solutions Provider). Tulip Computers heeft eigen verkoopkantoren in Duitsland (Tulip Computers Deutschland GmbH) en Spanje (Sapphire Holding Spain S.L.).
Tulip Computers is opgericht in 1979. Het aandeel Tulip Computers is sinds 1984 genoteerd op de officiële markt van de Amsterdamse effectenbeurs (Euronext Amsterdam n.v.).
Het hoofdkantoor van Tulip Computers en 2L International b.v. is gevestigd in Amersfoort (Nederland).
Tulip Distribution International Holding b.v. te ’s-Hertogenbosch (TDIH), een niet aan Tulip Computers gelieerde partij, en haar dochters (Benelux, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Italië) treden op als distributeur en exclusief licentienemer van Tulip voor de corresponderende markten. Daarnaast heeft Tulip Computers rechtstreeks samenwerkingsverbanden met distributeurs in landen waar zij geen eigen verkoopkantoor heeft.
Tulip Computers biedt oplossingen voor ICT gerelateerde vraagstukken. Daarbij staan functionaliteit en flexibiliteit centraal. Binnen het productportfolio worden de volgende productlijnen onderscheiden:

Tulip
Onder de merknaam Tulip®‚ wordt een complete productlijn van notebooks, desktop computers en servers aangeboden voor de zakelijke, Europees georiënteerde markt. Deze worden veelal verkocht via licentienemers. Voor specifieke (verticale) marktsegmenten worden tevens producten ontwikkeld en aangeboden waaronder de Medical PC.

Conceptronic/Dynalink
Conceptronic®‚ omvat een breed scala aan producten, gericht op zowel de zakelijke gebruiker als op de particuliere consument. Het productprogramma omvat zowel multimedia-, mobility- alsmede communicatieproducten. De Conceptronic producten worden aangeboden binnen geheel Europa.
Een beperkter productgamma wordt daarnaast in de Benelux aangeboden onder de merknaam Dynalink ®.

PaceBlade
Onder de naam PaceBlade®‚ worden tablet pc’s en aanverwante producten door 2L International b.v. aangeboden. Bij deze productlijn ligt de  nadruk op Total Business Solutions, welke in nauwe samenwerking met strategische partners wordt aangeboden.

NewLevel.nl
Een belangrijk onderdeel van de totaaloplossing die Tulip Computers haar klanten aanbiedt bestaat uit training & consultancy. Tulip Computers beschikt middels NewLevel.nl b.v. Educenter over een eigen opleidingsinstituut voor IT professionals. Deze biedt specialistische hardware- en netwerktrainingen aan voor onder andere Microsoft, Novell, Cisco en CompTIA certificeringen. Daarnaast leidt NewLevel.nl trainers op en biedt zij (technische) consultancy voor bedrijven. De diensten van NewLevel.nl worden geleverd vanuit
het trainingscentrum in Hedel, bij de klant aan huis, op een andere locatie, of via het internet middels computer supported trainingen en online trainers.

Tulip Computers Service Center
In het Tulip Computers Service Center te Amersfoort worden support activiteiten uitgevoerd en advies verleend aan de service partners in de Europese vestigingen ten einde de doelmatigheid, efficiëntie en klantgerichtheid van deze service te verhogen, is met TDIH een service overeenkomst afgesloten voor de betrokken markten. In combinatie met de juiste software en Tulip’s service- en supportfaciliteiten vormen deze productenlijnen en activiteiten de basis waarop Tulip Computers zich wil blijven onderscheiden als Europese ICT-leverancier van totaaloplossingen.

Tags: tulip computers, newlevel.nl, conceptronic, paceblade

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

8 Comments

 1. dinesh

  hallo.
  zou u misschien mij willen helpen om het structuur en bedrijfs cultuur van Tulip computers te vertellen?
  Alvast bedankt

  Antwoord
 2. R.Vriend

  Het aandeel Tulip vertoond weinig hoop voor de toekomst. Denkt u dat als u nu bij Tulip zou beginnen met werken er 16 jaar dienstverband in zit?
  Wat vind u van de verkoop van Commodore?
  Met vriendelijke groet,
  R.Vriend

  Antwoord
 3. H.R.Terwindt

  Lezend over Tulip stel ik vast dat e.e.a. niet juist wordt weergegeven.
  Zo blijkt Tulip niet meer s’-Hertogenbosch te zitten en ook in Amersfoort is geen telefoonnummer of adres te vinden.
  Waar moet ik nu heen met hardware problemen ?
  Is het verstandig om nog spullen van Tulip te kopen ?
  H.R.Terwindt

  Antwoord
 4. Hans

  @Terwindt: bovenstaande is correct weergegeven. Tulip Computers N.V. (ww.tulip.com) zit in Amersfoort en Tulip Distribution International Holding zit in Den Bosch (www.tulip.nl). Op beide genoemde websites vindt u de contactgegevens.

  Antwoord
 5. Berkani

  Hi,
  I would like to receive from Tulip Computers answers on these following questions:
  a) Define needs of Tulip Computers, and calculate its volume.
  b) What are the trends and developments in this market?
  c) What can we expect in the near future of Tulip Computers?
  d) What are the opportunities and the threats for Tulip Computers?
  I would really appreciate it. I need it for my project
  greetings, Berkani

  Antwoord
 6. Hans on Experience

  Nieuw op deze weblog?

  Het leek me een goed idee om even de nieuwkomers te verwelkomen op deze weblog. Wellicht kom je via het blad Emerce of Communicatie. Mogelijk via FZ of Trouw. Of via mijn foto of Furl-archief. Of via de Tulip website. Hoe het ook zij, welkom hier op de…

  Antwoord
 7. Hans on Experience

  Tulip Computers en mijn weblog

  Veel lezers zullen wel weten dat ik bij Tulip Computers werk als strategic business developer/trendwatcher via het profiel dat ik op deze weblog heb staan. Dat is ook geen geheim, maar tot nu toe heb ik de weblog op persoonlijke titel in de lucht gebra…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This