Leerling_in_leiderschap
Als je stil kunt zijn om ernaar te luisteren!
In de belevenismarkt zal het verhaal steeds meer aan kracht winnen. Verhalen betekenen identiteit en authenticiteit. Een mooi voorbeeld is dit boek over leiderschap.
Leerling in leiderschap wijst de lezer de weg naar zijn eigen kracht. In de vorm van een lerende vertelling doet de schrijver uit de doeken hoe zijn hoofdpersoon en dus de lezer kan leren hoe hij zijn mogelijkheden en sterke punten kan benutten.
De hoofdpersoon, Harmen, is een veelbelovende human resource manager, die te ver van zijn kern is weggeraakt. Hij heeft het gevoel dat hij zich niet met wezenlijke zaken bezighoudt en zoekt contact met zijn voormalige mentor Leo. Leo zet hem niet alleen op het spoor van mensen die hem wijzer kunnen maken, maar laat hem ook ontdekken hoe hij zijn hart daarvoor moet openen. Langzamerhand leert Harmen weer naar zijn eigen innerlijke stem te luisteren en te leren van het leven. En dan is hij weer goed in wat hij echt kan: mensen helpen door hen bewust te maken van hun eigen kracht.
Seykens boek valt op door zijn aangename, open stijl. Mensen zoeken vaak vruchteloos naar manieren om zich door het leven heen te slaan en succesvol te zijn. Seykens leert zijn lezers, te vinden door te stoppen met zoeken. Dit boek zal mensen helpen, te bloeien waar ze het beste tot hun recht zullen komen.

Een stukje lezen in leerling in leiderschap