Select Page

Wireless audiostreaming met PC en Apple Airport Express

Ha, ik wist niet dat dat kon: wireless audiostreaming van mijn pc naar mijn stereo met de Apple Airport Express. Ik dacht dat dat alleen voor Apples was. Maar na een Skypegesprek met Fred Zelders en wat uitzoekwerk, bleek dat wel te moeten kunnen. Dus gelijk maar zo’n apparaatje gekocht.
De volgende dag had ik het al in huis en na het ingeplugged te hebben, meldde het ding zich in mijn wireless netwerk. Even moest ik zoeken hoe ik het device van bridge om kon zetten naar client met audiostreaming, maar toe werkte het perfect.
Ik kreeg in iTunes er ineens een knop in de taalbalk bij, waar de naam van mijn speakers van de stereo-installatie in stond en van mijn computer. Ik kon beide gelijktijdig aanvinken en na het klikken op een mp3 begon de muziek zowel via mijn pc speakers als mijn stereo-installatie te spelen. Ook podcasts lieten zich gewoon streamen via AirTunes.
Zelf mijn dochter die boven zat kon via haar pc, mp3’s beneden laten spelen.
En dan te bedenken dat ik met dit kleine apparaatje ook heel simpel mijn netwerk kan uitbreiden. Zelfs buiten op het terras in de tuin heb ik nu verbinding, als ik daar het ding in het stopcontact steek en even een ander profiel pak met de bridge functie… Wow.
Mooi toch die techniek!
Oh ja, ik moest er wel een stereoconnection kit bij bestellen waarin o.a. een kabel zit van je stereo naar de express.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

10 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans,
  Gefeliciteerd met je aanwinst.
  Bij mij staat ie ook te snorren. PC of Mac. ‘t Maakt niet uit.
  En dat voor € 99,- want die dure stereoconnection van Apple was niet nodig hoor. Ik had nog een kabeltje van mini jack naar 2 x Tulp-plug liggen.
  Je had ook nog kunnen vertellen dat je op dat kastje ook een USB printer kan aansluiten zodat je in de AirTunes mode ook remote/draadloos kan printen vanaf elke wireless pc of Mac.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Of die USB printer optie vanaf een pc werkt weet ik nog niet. Moet ik nog uitproberen. Ik dacht dat dat alleen via MAC OS kon en ook niet met alle printers.
  Weet jij daar iets meer van?

  Antwoord
 3. Fred Zelders

  Geen idee Hans. Ik heb voor PC nog niet gekenen of dat werkt.

  Antwoord
 4. Paul

  hoi hans, ik heb even een vraagje..
  Ik zit er namelijk ook aan te denken om een airport op mijn pc aan te sluiten.
  werkt dit alleen maar via itunes of lukt het ook om dat ding via windows media player aan te sturen??
  thanx voor de info.
  Groetjes, Paul Cattenstart

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  Hallo Paul, volgens mij alleen via iTunes. Ik heb hem niet in Media Player gebruikt. Momenteel gebruik ik de airport als printerserver voor mijn usb laserprinter. Ik vond de kwaliteit van de stream toch niet echt geweldig. Veel ruis e.d.
  Voor wireless audio streamen gebruik ik nu een squeezebox. Prachtig ding. Gewoon aan je stereo. En hij gedraagt zich ook als netwerkdevice (bekabeld of wifi). In combinatie met de synolog diskstation (NAS) heb ik nu al mijn cd’s wireless tot mijn beschikking (dus zonder dat mijn pc aan staat). De squeezebox is perfect te bedienen met een afstandsbediening.
  Zie mijn uitleg hier:
  http://www.hansmestrum.com/tag/synology
  Succes!

  Antwoord
 6. hobbyman

  Ik kan geenszins mijn airport aan de praat krijgen via mijn pc, alhoewel deze aan alle voorwaarden voldoet.
  Moet de airport steeds aan een internet modem gekoppeld worden om hem alleen voor Itunes te willen gebruiken?
  Hobbyman

  Antwoord
 7. Hans Mestrum

  @Hobbyman: ik kan je setup niet goed beoordelen. Ik heb de airport via mijn wireless netwerk gekoppeld aan mijn pc. Dus er zit geen kabel oid dergelijks aan. Als het goed is zie je de airport in je modem/router in de lijst van devices die geconnected zijn.

  Antwoord
 8. Koen

  Beste mensen,
  Weten jullie of je met de airport van apple ook buitenom je itunes de muziek kan laten streamen?
  Alvast bedankt voor de reacties

  Antwoord
 9. Mike

  Met Airfoil is het mogelijk geluid vanuit allerlei applicaties naar je Airport Express te streamen. Beschikbaar voor zowel Mac als Windows: http://rogueamoeba.com/airfoil/

  Antwoord
 10. Hans Mestrum

  @mike: thx! Dat is een mooie applicatie lijkt me. Kun je er ook mee naar de squeezebox streamen, want die zit aan mijn stereoinstallatie? Zou handig zijn.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This