Select Page

3 computertassen, 3 computers, 2 usb sticks, een hsdpa ding en een woordenboek

Het moet niet gekker worden. Ik kom hier om in de spullen. Pak net mijn CeBIT tassen uit (jawel een stuk of 4). En daar staat en ligt het dan allemaal. 2 usb sticks van 350 mb en 1 gb, een tablet pc, een nieuwe notebook, terwijl ik dit tik op mijn desktop. Moet een mens dan zoveel ‘dings’ hebben? Ik weet gotdorrie geeneens meer waar ik mijn mail moet gaan lezen. Overal Outlook. En dan mijn Firefox toolbar. Op de een heb ik alles en op de ander nog niks. En dan moet ik de belastingaangifte ook nog online gaan invullen. Godsamme, op welke pc?
En dan al die kabeltjes. Ik word er gek van. Een kabel van mijn videocamera naar mijn firewire op al mijn pc’s (een kabel met een brede connector en een andere met een smalle), van mijn fotocamera naar de usb poort, van mijn usb sticks naar mijn usb ingang. Tjeemienee, flikker zowat over al die kabeltrammelant. Raak er in verstrikt.
En welke tas moet ik nu gebruiken? Mijn tablet zit in een tablet tas, mijn notebook in geen tas en alles kan ongeveer in mijn bloggerstas. Nou ja, als ik mijn videocamera tenminste niet mee neem.
Godsamme, waar laat ik dan de voedingen? En welke voeding hoort waarbij? Voeding voor de camera, voeding voor de tablet pc, voeding voor het notebook, oplader voor de accu van het fototoestel, oplader voor de accu van mijn videocamera, batterijen voor mijn voicerecorder.
En wat moet ik nu met die hsdpa kaart die ik bij mijn notebook kreeg? Is ook zoiets als wireless maar dan anders. Sneller. Of zo. Maar ook duurder. Denk ik. De t-mobile site is niet erg duidelijk daarover. Je zoekt je de pleures om gewoon te weten hoe duur het is. Flexibel, prepaid, abonnement, simlock vrij, umts, gprs, edge. Heb ik ergens een woordenboek voor al die technische termen?
Man man, wat een gedoe. Ondertussen bliebt Windows Vista dat ie iets niet kan in LiveOneCare en andere dingen weer wel in allerlei andere programma’s. Het lijkt wel of dat notebook overgenomen is door anderen bat.  Er gebeurt vanalles daar. Kortom: scherm naar scherm met meldingen, vragen of ik iets vertrouw of juist niet. Incompatible colorschemes, unprotected, protected, trusted, not-trusted, connected, updated definitions, secure networks, recovered displaydrivers, buitengewone lasten, huurwaardenforfait, brrr, bliep, bliep, dsdfij, @($*#&asl
Nee hoor met mij is niks mis, mocht je je dat beginnen af te vragen smile_regular Gewoon even lekker dingetjes tikken hier. In een blogposting. Zomaar. Gewoon. Omdat ik er zin in had om dit te tikken. Doel? Niks. Reden? Geen.
Dus.
Mooi weer. Tijd voor buiten. Geniet.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Fred Zelders

  Hans,
  Volgens mij heb je het zelf niet meer in de gaten, maar je hebt je gek laten maken.
  Kortom … tijd voor back to basics/KISS?
  Ergo: 1 computer.
  Kies degene die het meeste kan, zowel voor thuis als voor onderweg, doe de rest weg of geef het terug.
  Moet je eens kijken wat een gevoel van rust dat geeft 🙂

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  Ha Fred, met alle respect. Bovenstaande posting is meer cynisch/humoristisch bedoeld dan echt 😉
  Ik voel me heerlijk rustig en het feit dat ik deze posting schreef geeft aan dat ik reflecteer en afstand schep/neem.
  Maak je geen zorgen hoor en bedankt voor je attente reactie.
  Hoeveel devices gebruik jij trouwens (apples, pdas, servers,..)? 😉

  Antwoord
 3. Fred Zelders

  Ik gebruik 1 iMac, geen PC’s en geen PDA (want die heb ik samen met mijn SmartPhone opgedoekt).
  Voor de blog gebruik ik de genoemde iMac om de posts te schrijven en te publiceren. De blog zelf (frEdSCAPEs dus) staat op de server waar ook al onze webservices/sites op draaien. En die server staat niet bij mij thuis.
  Daarnaast staat er ergens een Mac mini te draaien die (die overdag, maar dan alleen als ik die aan heb gezet) ieder uur automatisch My Portable River genereert met de inhoud van zeg het laatste uur of daaromtrent van de feeds die ik er een keer heb ingesteld en waar ik naganoeg nooit aan zit (alleen zo heel af en toe om die feed-lijst tbv de River of News te updaten.
  Die “My Portable River” is handig voor als ik van huis ben, want dan kan ik -als ik daar behoefte aan heb- toch even de inhoud van de mijn feedverzameling bekijken op mijn mobieltje.
  Mijn vrouw gebruikt een aparte laptop om te surfen en e-mailen.
  ‘t Valt allemaal dus enorm mee dacht ik zo.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This