Select Page

16. Les Blogs: How to socialize in the year 2055

Technorati tags:

Moderated by Suw Charman, U.K.

Hugh MacLeod van gapingvoid: ik kan bloggen waar ik wil, waarover ik wil zonder dat ik naar een of ander gebouw moet, zoals het ‘ministery of death’. Het kost niks en ik doe wat ik wil. Bloggen maar dus.

Marc Canter vindt conferenties interessant omdat hij kan uitkiezen waar hij aandacht aan besteedt (vandaar dat slapen) en je kunt dus ook aandacht geven aan wie je wilt.
Fashion (anina) is een perfect vehicle vo in isor socializing. Via dit vehicle kan ze in contact komen met iedereen. Iedereen heeft zijn eigen gebiedje waarin hij/zij specialisme en kan dus in contact komen met mensen die daar bij horen.
Via je blog of het lezen van blogs van anderen kom je in contact met anderen. Je kunt netwerken, maar je identiteit wordt ook een beetje van die ander (dat is een dilemma). Dat hoeft geen probleem te zijn, want je kunt snel van identiteit veranderen, je erachter verschuilen. Je eigen identiteit is alleen maar van jezelf, dan kun je niet weggeven.
Je wil je persoonlijke gegevens overigens zelf beheren en kunnen bewerken ze niet afgeven aan de googles e.d. vertelt Canter. Hij is met een tool bezig te bouwen die dat kan. (het lijkt volgens mij wel op wat Dick Hardt vertelt over Identity 2.0).
Mooi dat het straks allemaal online kan, maar we willen mensen blijven ontmoeten zegt model Anina. Je kunt niet alleen maar virtueel contact hebben. Jawel zegt Canter, maar het is anders. Hij neemt het heft in handen en begint te schreeuwen en moedigt mensen aan vragen te stellen. Ondertussen vliegt er nog wel een prachtig statement tussen door: alles is illusie. Daar past natuurlijk dat idee van virtuele identiteiten in.
Marc Canters praat zoals hij is: in het groot. En daarmee bedoel ik vooral het volume van hem en het overschreeuwen van zinvolle vragen en opmerkingen. Jammer. Anderzijds zit er wel vuurwerk in deze sessie.
Gabe McIntyre zegt dat we wel voorzichtig moeten zijn met media zomaar identiteiten in te vullen, zoiets als naar een film gaan na het lezen van een boek. Dat valt dan vaak tegen.
Software zal zich aan passen aan de mens en niet andersom zegt Canters. De massa bepaalt wat de software gaat worden. Vaak denken we dat we onszelf aan moeten passen. Maar dat is dus niet zo. We kunnen ons nu nog niet voorstellen hoe die sociale software straks is, zoals we vroeger ook niet wisten dat we tegen een zwart ding zouden praten wat we nu telefoon noemen.
Leuke sessie!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This